
هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء
روشهای ذخیره سازی انرژی مصرفی در ساختمان با استفاده از اینترنت اشیاء و پروتکل zigbee
عصری که ما در آن زندگی میکنیم دنیای تغییر است و همه چیز بطور مداوم در حال تغییر است. از تکنولوژی تا هر چیزی که با آن در گیر هستیم هر روز در تغییر است . همه ما اینو خوب میدونیم اگر بخواهیم در کار و یا شغل خود موفق باشیم باید خودمون را با تغییرات همراه کنیم . ما لازم داریم در محیط کار، خانواده و نیز در جمعه تغییراتی روزانه در خودمان ایجاد کنیم .
اما چرا این تغییرات لازمست درصنعت هوشمند سازی ساختمان که یکی از پر رونق ترین صنایع کشور عزیزمان ایران است انجام گردد. روزی بخاطر بیاورید که با دیدن یک ریموت کنترل که امکان روشن و یا خاموش کردن چراغ های ساختمان را داشت دچار شادی و تعجب می شدیم و حالا با ورود به عرصه اینترنت اشیاء تمام رویاهای بشر جنبه واقعیت پیدا نموده است لذا جهت ورود به بحث اصلی مقاله لازمست بدانیم .
که تمامی سازندگان ساختمان ها در هنگام ساخت با این مسئله روبرو خواهند شد که چگونه آسایش ساکنین را فراهم کنند. ملاک های انتخاب یک ساختمان ایده آل از نظر خریداران تغییر کرده و صرفآ اجرای سنگ نمای خوب و یا کابینت های هایگلاس با صفحه گرانیتی نمیتواند ارزش افزوده کافی برای فروش یک ساختمان ایجاد کند. رقابت در فروش سازندگان ساختمان در زمان رکورد بازار بسیار شدید است که لازمه آن تغییر در طرح ها و ایده جذاب معماری ، طراحی تاسیسات مکانیکی و برقی با هدف آسایش و کیفیت در محصولات می باشد.
خوشبختانه بسیاری از سازندگان حرفه ای بر این باور رسیده اند که ساختمانی ایده آل است که همانطور که به ظاهر زیبایی ساختمان اهمیت می دهند به زیر ساختمان های داخلی مانند آب و برق ، مخابرات نیز اهمیت دهند.تکنولوژی هوشمند در بخش ساختمان با ایجاد پروتکل قدرتمند KNX در دهه 1990 شتاب فراوانی گرفت و اکثر سازندگان لوکس در بخش هوشمند سازی به این باور رسیدند که این پروتکل تنها راه هوشمند سازی ساختمان است ولی از آنجائیکه تکنولوژی هر روز در تغییر است .
ورود به عرصه اینترنت اشیاء :
با ورود به عرصه اینترنت اشیاء IOT بازی تغییر کرد و استفاده از سیستم های بی سیم با توجه به مزایای فراوان ان هر روز وارد مرحله جدیدی می گردد. حال به بحث اصلی مقاله اشاره میکنیم که چرا ساختمان های هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء قادر خواهد بود آینده ساختمان سازی را تغییر دهد. و به مزایایی استفاده از این شگفتی قرن یعنی تکنولوژی (بی سیم) wireless می پرازیم.
1-سهولت نصب و اجرای زیر ساخت :
دیگر نیازی به سیم کشی پیچیده نداریم ، نصب و راه اندازی هر روز آسانتر میشود.
2-کاهش هزینه ها:
هزینه های مربوط به سیم کشی ، لوله کشی و نصب تجهیزات و همچنین خرید تجهیزات تا 50 درصدر کاهش می یابد.(این مورد شگفت انگیز است.)
3-انعطاف پذیری :
دستگاه های بی سیم مانند قفل های هوشمند دوربین ها و دزدگیر هوشمند به راحتی میتوانند جابجا شوند. و هیچ گونه نیازی به زیر ساخت جدید نداریم.
4- مدیریت آسان تر :
بسیاری از سیستم های هوشمند بی سیم می توانند براحتی امکان کنترل و مدیریت از راه دور تجهیزات هوشمند را فراهم کنند.
5- فن آوری پیشرفته:
با پیشرفت روش های هوشمند سازی بی سیم قابلیت اطمینان و امنیت در پروتکل های معروف این روش مانند WIFI . Z-WAVE. ZIGBEE افزایش یافته است و دیگر نگرانی راجب قطع و یا خرابی تجهیزات به حداقل رسیده است.
